Kysymyksiä vipin hakemisesta

Kuka voi hakea vippiä?

Hakuehdot vaihtelevat lainanmyöntäjästä riippuen mutta yleensä on täytettävä seuraavat ehdot. Hakija on vähintään täysi-ikäinen (vertailustamme löytyy vippikohtaiset ikärajat), hakija on Suomen kansalainen tai asuu vakituisesti Suomessa, hakijan on pystyttävä tunnistautumaan luotonantajan vaatimalla tavalla ja hakijan luottotietojen on oltava kunnossa.

Paljonko vippiä voi saada?

Yleisimmät vippisummat ovat 50-500 euron luokkaa ja näitä voi yleensä hakea kuka tahansa yllä mainitut kriteerit täyttävä henkilö. Suurempia pikalainoja myönnettäessä hakijan tulee yleensä olla lainanantajan vanha-asiakas (ts. kanta-asiakas) jotta lainanhaku onnistuu. Myös ikärajat ovat yleensä korkeammat kun lainasumma kasvaa. Suurin mahdollinen ilman takaajia myönnettävä laina on 1000 (tuhat) euroa.

Miten vippiä käytännössä haetaan?

Kun olet päättänyt haluamasi suuruisen vipin, laina-ajan ja lainantarjoajan niin siirry tämän verkkosivulle. Verkkosivulla kerrotaan tarkemmin hakuprosessista mutta yleensä lainanhaku tapahtuu syöttämällä lainan tiedot, tunnistautumalla verkkopankin kautta, täyttämällä henkilötiedot sivulla olevaan kaavakkeeseen ja tämän jälkeen lähettämällä hakemus. Lainapäätös tulee yleensä heti ruudulle ja rahat siirtyvät välittömästi tilillesi jos olet saanut myönteisen päätöksen. Rahansiirto voi tapahtua kuitenkin vain klo 7-23 välisenä aikana.

Toinen tapa on hakea lainaa tekstiviestillä mutta ennen kuin tämä on mahdollista on tunnistauduttava netissä verkkopankkitunnuksilla.

Kolmas ja hitain tapa on sopia laina puhelimitse ja  tunnistautua Postin konttorissa kuvallisella henkilökortilla. Lainasopimus lähetetään postin konttoriin jonka jälkeen voit sen lukea, hyväksyä (tai hylätä) ja lähettää takaisin. Tämä on ainut tapa jota käyttäessä ei tarvita netti-yhteyttä tai kännykkäliittymää.

Miten vippi maksetaan takaisin?

Vippi maksetaan takaisin kotiin lähetettävällä laskulla ja jotkin yritykset tarjoavat mahdollisuutta saada lasku sähköpostiosoitteeseen. Maksumuistutukset kuitenkin lähetetään aina paperisena kotiosoitteeseen.

Muita vippi-aiheisia kysymyksiä

Onko vipin hakeminen turvallista?

Suurin osa vippejä tarjoavista yrityksistä on luotettavia siinä missä oikeat pankitkin. Vippilinko on tehnyt taustatutkimusta puolestasi ja olemme sisällyttäneet vertailuun vain kaikkein luotettavimmat vippi-yritykset. Laskelma perustuu yritystietojärjestelmän tietoihin toiminimestä, domainin eli verkko-osoitteen ikään ja kuinka pitkälle tulevaisuuteen se on rekisteröity, verkkosivulla annettavien yhteystietojen määrään, verkkosivun ja lainanhakujen turvallisuustoimenpiteisiin ja Google-hakuihin yrityksen nimellä. Tämä ei missään nimessä ole mikään virallinen vertailutapa mutta mielestäni erittäin tehokas määrittelemään kuinka tosissaan yritys on brändinsä, palvelunsa ja sen pysyvyyden kanssa.

Mikä on vipin todellinen vuosikorko?

Todellinen vuosikorko on korka joka maksettaisiin jos lainaa maksettaisiin koko vuoden ajan kaikki kulut siihen sisällyttäen. Kaikkien vippiyritysten on nykyään ilmoitettava tämä luku nettisivullaan.

En pysty maksamaan kuukausierää takaisin, mitä teen?

Ota välittömästi yhteyttä lainanantajaan ja koita sopia maksun lykkäyksestä. Useimmat lainanantajat voivat joustaa maksujärjestelyissä. Älä missään nimessä ota uutta lainaa vanhan maksamiseksi. Tästä tulee lopulta vain lisää ongelmia ja kulut nousevat hallitsemattomasti. Seuraavilta sivuilta saat vinkkejä raha-asioiden hoitoon ja säästämiseen: